TEA HOUSE L

Alston, MA. Completed 2014

 

The site was divided into three different level areas: a street level entry area, an elevated seating area in the center of the space, and a rear lower kitchen area. With limited exposure to the street, the design focused on the visibility from the street and the flow of circulation between the service area and served area.  

 

The connection between two different levels and visual coherence of the main served areas was achieved by the use of continuos graphics integrated with lights and other architectural elements which maintained the same dimensions or colors, such as railing, shelves and columns.

 

Linear graphics and architectural elements direct the viewer’s eyes to the interior of the space while the  repetition of these elements creates a visual rhythm that is orderly yet dynamic.